Sinds 1861 is de familie Schulp gevestigd aan het Zandpad in Breukelen, langs de rivier de Vecht. Hier begon, vijf generaties terug, Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard. De liefde voor het fruit ging van vader op zoon. Tot 1995 waren  Albert  Schulp  jr. en vader Gerrit vooral gericht op de teelt van kwaliteitsfruit. In dat jaar begon Albert met het verwerken van fruit tot vruchtensap.

Ook bij de verwerking wilde hij, als fruitkenner, geen concessies doen aan de kwaliteit. Op de locatie waar het familiebedrijf al sinds 1861 fruit teelt, worden ook nu nog elk seizoen peren geoogst. Samen met het fruit van andere telers, worden ze te midden van de fruitbomen geperst tot echte Schulp sappen.

 

Als u ‘n Schulp drinkt, proeft u het fruit. Zo uit de natuur. Het geheime recept van Schulp? Alleen fruit! Dus geen extra ingrediënten. What you see, is what you get (maar dan op klompen). In de recepturen is het de vrucht zelf die de smaak maakt. Daar is kennis van fruit voor nodig. Fruit is een natuurproduct en geen oogst is hetzelfde. Als fruitkenners werkt Schulp daarom voortdurend met de beste mix van rassen uit de nieuwe oogst. 

 

Voor maximale grip op de kwaliteit, doet Schulp bijna alles in eigen huis. Dat begint bij de selectie van het fruit bij de telers. Daarnaast het persen van de vruchten tot sap en het direct aansluitend bottelen van het versgeperste sap. Het gehele proces van appel tot in de fles vindt plaats in minder dan één uur! Het resultaat? Een smaakherinnering die de echte fijnproever zeker bijblijft!

 

Terug naar over ons...